O Nas

Zamiłowanie do owadów
  Podwaliny pszczelarstwa zapoczątkował mój brat. Jako kilkuletnie dziecko pamiętam 6 Uli postawionych w ogrodzie. Mając kilka lat jakoś zbytnio nie przejawiałem zainteresowania pszczołami.

 Pierwsze ciągotki do fruwających przyjaciółek poczułem w wieku około 10 lat. Niestety wraz z wyprowadzką brata zniknęły z ogrodu ule. Z racji dziecięcego wieku nie byłem w stanie rozwijać mojej pasji. Przebudzenie nastąpiło w 2011 roku po śmierci mojej ukochanej mamy. Wtedy zakupiłem pierwsze ule.

  W pierwszych latach rozwój pasieki był powiązany z nauką tego wspaniałego fachu. Po opanowaniu zagadnień związanych z pszczelarstwa ( wielkie podziękowania dla brata), pasieka jest sukcesywnie powiększana, aby dla każdego naszego klienta nie zabrakło najwyższej jakości pysznego miodu.

Zdrowa żywność:
  Praca z pszczołami rozwinęła w mnie nowe zainteresowania.
A mianowicie zdrowa nie przetworzona żywność. Już teraz tłoczymy olej na zimno. A wypiek chleba na zakwasie z ekologicznej mąki, mielonej u nas, stał się codziennością.
Stopniowo chcemy się też z wami podzielić tym co wytwarzamy.
  Przykładamy wiele starań aby produkty z naszej pasieki były jak najlepszej jakości i zawierały 100% natury. Mając na uwadze jak wiele pracy pszczoły wkładają a by zebrać nektar z kwiatów a następnie go przetworzyć na miód.